
یک پژوهشگر پرورشی در یزد با بیان این که والدین باید برای موفقیت تحصیلی فرزندشان به علاقه، استعداد او توجه کنند، گفت: هیچ کودکی برای موفقیت، نیاز به بیشتر ازسن خود دانستن ندارد.
امیر فتاحی معاون پرورشی یکی از مراکز آموزشی یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس در این استان با اشاره به اینکه نقش والدین در تحصیل به اندازهای است که میتواند مسیر زندگی هر کودک را مشخص کندT اظهار کرد: والدین با سبک تربیتی، رفتار، ارتباطات، به فرزندانشان یاد میدهند که چه چیزی برای زندگی لازم و چه چیزی مضر است.
وی با بیان اینکه والدین هستند که امکانات و شرایط را به نحوی ایجاد میکنند که کودکان فرصت پیشرفت در زمینههای مختلف زندگی را داشته باشند افزود: گاه تصمیمات والدین بر اساس معیارهای نامناسب بوده و علارغم تلاشهایشان نمیتوانند آینده خوبی را برای فرزندشان رقم بزنند.
این پژوهشگر پرورشی تصریح کرد: تحصیل و موفقیت تحصیلی در نگاه اول زیبا و مثبت به نظر میرسد، اما توجه به این نکته که گرایش تمام کودکان و نوجوانان به تحصیل در بهترین سطح و عدم توجه به علایق کودکان، تاثیرات بسیار منفی بر سلامت روحی و جسمی فرزندان میگذارد.
فتاحی خاطرنشان کرد: والدین باید برای موفقیت تحصیلی فرزندشان به علاقه، استعداد، توانایی، رویاها و ظرفیت تحصیل او توجه کنند، در غیر این صورت حتی اگر کودک به بالاترین درجات علمی هم برسد، خوشحال نخواهد بود.
وی با بیان اینکه والدین، اولین معلم کودکان بوده و نقش مهمی در شکل دادن به شخصیت کودک خود دارند تصریح کرد: والدین اصلیترین نقش را در گرایش کودک به تحصیل، موفقیت تحصیلی و حتی عدم گرایش کودک به تحصیل ایفا می کنند.
این پژوهشگر فرهنگی افزود: والدین الگوی فرزندان هستند، والدینی که از کودکی فرزندانشان را با کتاب و مطالعه و داستان بزرگ کرده و آن ها را به کتاب ترغیب می کنند، طبیعتا می توانند فرزندانی با گرایش بیشتر به تحصیل و مطالعه تربیت کنند.
وی تاکید کرد: بزرگ ترین عامل تعیین کننده موفقیت فرزند در مدرسه، میزان حمایت در خانه و آموزش در خانواده است، فقط کودک را به خواندن امر نکنید و از او بخواهید خود از پس تمام وظایفش بر بیاید.
فتاحی با اشاره به اینکه مهم است به فعالیت کودک در خانه و مدرسه توجه شود و رفتارهای غیر طبیعی او را به کمک روانشناسان بررسی کرده و از کودک غافل نشد تصریح کرد: رفتار با کودک نباید شبیه بازجویی و نگهبانی باشد، بلکه باید به کودک حس مراقبت القا کند.
این پژوهشگر حوزه تربیت و پرورشی با بیان اینکه هیچ کودکی برای موفق شدن، نیاز به صد قدم جلو بودن از خود و سن خود ندارد، بنابراین به آنها برای یادگیری زمان دهید و بگذارید طبق سن و توانایی خود پیش برود.
فتاحی در ادامه افزود: والدینی که حاضر نیستند از هیچ کدام از برنامههای خود برای درس کودک بگذرند، نمیتوانند از آنها توقع موفقیت تحصیلی داشته باشند.
این مشاور با بیان اینکه نباید زمانهای استراحت و تفریح کودک را به درس اختصاص داد اظهار کرد: کودک سالم، کودکی است که بازی و شیطنت کند و کنار آن نیز تحصیل خود را دنبال کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نباید با فشار آوردن به کودک، سلامت روحی و روانی آینده او تخریب شود، تعادل بین درس خواندن، بازی و استراحت برای داشتن یک زندگی تحصیلی با کیفیت ضروری است.
پایان پیام/ب